Venemaa: NATO õppused Gruusias on provokatsioon

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin.
Dmitri Rogozin. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa kutsus NATOt üles tühistama või edasi lükkama sõjalisi õppusi Gruusia territooriumil, nimetades neid provokatsiooniks.


«See on absurd ja provokatsioon,» ütles Venemaa alaline esindaja alliansi juures Dmitri Rogozin Reutersile. «Ma olen palunud NATO peasekretäril need õppused edasi lükata või tühistada.»

NATO teatas eile, et viib järgmisel kuul Gruusias läbi sõjaväeõppused, kuid Moskva peab Thbilisit oma mõjusfääri kuuluvaks ning seisab vastu Gruusia võimude jõupingutustele liituda lääne poliitiliste ja julgeolekustruktuuridega, eeskätt NATOga.

«Venemaa ametliku esindajana leian, et need õppused tuleks peatada,» lisas Rogozin, kes on korduvalt nimetanud allianssi Venemaa suhtes vaenulikuks ja ebasõbralikuks organisatsiooniks.

Märtsi alguses jõudsid NATO diplomaadid kokkuleppele, et mullu augustis Venemaa sissetungi tõttu Gruusiasse külmutatud suhted tuleb taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles