Venemaal liiguvad jutud Medvedevi võimult tõukamisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev
Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Venemaal jätkuvad president Vladimir Putini vastased protestid.

Kuigi Putini populaarsus on kahanenud, arvatakse et ta positsioon on siiski kindlam kui peaminister Dmitri Medvedevi oma, edastab mtv3.fi.

Venemaal on liikunud Medvedevi võimult tõukamise ja ta tagasiastumisjutud alates sellest ajast, kui Putin ja Medvedev otsustasid ametikohad vahetada.

Venemaa on üsna presidendikeskne riik. Kui Putin peaks tervisehäire tõttu hetkeks võimult kõrvale astuma, siis hakkaks teda asendama peaminister Dmitri Medvedev.

Putini lähikondlastele ei pruugi see meele järele olla, kuigi Medvedev oli juba korra president. Venemaal liiguvad Medvedevi võimukaotamise kohta mitmed jutud.

Putini seljataga on nii armee, osa majandustegelasi kui ka luureorganeid.

Putin ja Medvedev mõlemad on rääkinud korruptsiooni välja juurimisest, kuid kas see ka ellu viiakse, on hoopis midagi muud.

«Putini ja Medvedevi suhet saab võrrelda isa-poja suhtega. Nad on nagu samast perekonnast, ka vaated on osaliselt samad, kuid nagu oleks erinev põlvkond. Sellest tulenevalt on maailmavaatelised erinevused,» sõnas Venemaa poliitika asjatundja Hanna Smith.

Medvedev on Putinist noorem ja teda peetakse uuendus- ja läänemeelsemaks. Välispoliitikat juhib siiski president Putin.

«Putin juhtfiguurina, tema aetav poliitika ning taustajõud ei ole Medvedevile kuigi soodsad. Putini välispoliitika ei ole just väga läänemeelne, radikaalset muutust ei toimu,» selgitas asjatundja.

Kui Medvedev on sunnitud tagasi astuma, antakse talle kindlasti mõni teine kõrge ametikoht. Kõrvale tõukamine võib aga kaasa tuua selle, et temast saab opositsiooni juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles