Lätis lülitati kõik kiiruskaamerad välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem registreeritakse kiiruseületamisi nende kohtades, kus piirkiirus on 70 kilomeetrit tunnis.
Kõige rohkem registreeritakse kiiruseületamisi nende kohtades, kus piirkiirus on 70 kilomeetrit tunnis. Foto: Priit Simson

Alates 16. detsembrist ei tööta Läti teedel enam kiiruskaamerad, mis kuuluvad erafirmale V-Traffic.


Läti korrakaitsepolitsei ülema Guntars Markitansi sõnul jätkab politsei teedel kiirusemõõtmist 300 nende käsutuses oleva radari ja nelja mobiilse kiiruskaameraga, aga järgmisel aastal tahetakse liikluspolitsei autodele veel radareid lisaks hankida. «Arvan, et tehnilist varustust on meil piisavalt ja me suudame teedel toimuvat kontrolli all hoida,» ütles Markitans uudisteportaalile Mixnews.

Ettevõte V-Traffic teatas Läti politseile detsembri algul, et ütleb ühepoolselt üles 12. oktoobril sõlmitud kiiruskaamerate taaskäivitamise lepingu ning kiiruskaamerad lõpetavad töö 15. detsembril. Mainitud leping nägi ette kiiruskaamerate tööshoidmise 13. oktoobrist kuni 31. detsembrini.

Firma esindajad keeldusid kommentaare andmast, kuid Läti ajakirjanduse andmetel on lepingu lõpetamine seotud Läti valitsuse hiljutise otsusega nendelt kiiruskaameraid mitte välja osta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles