Newtowni laste kriisi aitavad leevendada koerad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Newtowni laste kriisi aitavad leevendada koerad
Newtowni laste kriisi aitavad leevendada koerad Foto: SCANPIX

USAs Connecticuti osariigis Newtownis toimus 14. detsembril koolitulistamine, milles hukkus 20 Sandy Hooki algkooli õpilast.

Juhtumi tunnistajaks ja eluga pääsenud laste psühhiaatriliseks raviks kasutatakse viit labradori retriiverit, edastab foxnews.com.

«Koerad tunnetavad kohe ära, kes nende läheduses olevatest inimestest vajab enim abi. Koerte ees võib olla 6 – 7 inimest, kuid nad teavad, kes kannatab kõige enam. Koerte tundlikkus on selle taga,» sõnas koerateraapia eest vastutav Vida Johnson.

Karvased lohutajad on Newtownis vähemalt selle nädala lõpuni. Nad osalevad üritustel, kus tegeletakse kriisiabi andmisega.

Koolitatud lohutuskoerad on seltsivad ning ei haugu. Ka täiskasvanud on saanud psühholoogilisele kriisile leevendust retriiverite abil.

«Kui inimesed koera näevad, hakkab neil pinge langema,» lisas Johnson.

Koerte lohutav mõju ulatub ka koeri kujutavate pehmete mänguasjadeni. Punane Rist jagas Newtownis leinas olevatele lastele ja täiskasvanutele koeramänguasju kaisutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles