Prantsuse psühhiaater anti patsiendi tehtud mõrva eest kohtu alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaater
Psühhiaater Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kohtus arutatakse ebatavalist juhtumit, milles psühhiaatrile esitati süüdistus patsiendi poolt korda saadetud mõrva eest.

Kohtu sõnul tegi 58-aastane Daniele Canarelli tõsise vea, kui ei suutnud teha kindlaks, et patsient on teistele ohtlik, edastab AFP.

Canarelli patsient tappis 80-aastase vanuri kirvega vaid 20 päeva pärast seda, kui ta oli käinud Canarelli vastuvõtul Toulouse`i haiglas.

Juhtum leidis aset 2004. aastal.

Kohus möönis, et psühhiaater ei saa ennustada patsiendi käitumist, kuid selle juhtumi puhul nähti, et psühhiaater oli teinud patsiendi ravimises suuri vigu. Tapja oli Canarelli patsient neli aastat. Ta kannatas paranoidse skisofreenia käes.

Kohtu arvates oleks Canarelli pidanud mõistmas, et patsiendi senine ravi ei olnud tulemusi andnud, selle tõttu oleks ta pidanud suunama statsionaarsesse ravisse.

Ka Canarelli kolleeg oli soovitanud tal lasta mõnel teisel arstil seda patsienti ravida. Canarelli aga ei loobunud oma patsiendist.

Prantsuse kohtu ajaloos oli tegemist esimese juhtumiga, milles psühhiaater antakse patsiendi sooritatud mõrva tõttu kohtu alla.

Kohus määras Canarellile aasta pikkuse tingimisi karistuse. Samuti peab ta ohvri lastele maksma kahjutasuks 8500 eurot.

Advokaat Sylvain Pontieri sõnul on ta klient kohtu otsusest šokeeritud.

«Kui ta peab elama sellise koormaga, siis on tal edaspidi raske. See juhtum võib kaasa tuua karmimate psühhiaatriliste ravimeetodite rakendamist,» lisas Pontier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles