Pakistanis rünnati vaktsineerijaid ka täna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstlad.
Süstlad. Foto: SCANPIX

Pakistanis ründasid relvastatud isikud riigis tegutsevaid lastehalvatuse vastu vaktsineerijaid täna kolmel korral, vigastades ühte inimest, teatasid ametnikud.

«Kaks vaktsineerijat tegid Peshawari eeslinnas patsientidele lastehalvatuse vastaseid kaitsesüste, kui mootorrattal liikunud relvastatud isikud nende pihta tule avasid, vigastades ühte meditsiinitöötajat,» ütles Pakistani loodeprovintsis Khyber Pakhtunkhwas vaktsineerimiskampaaniat läbi viiv arst Jan Baaz Afridi AFP-le.

Kohalik politsei kinnitas rünnaku toimumist ning algatas juhtunu kohta uurimise.

Nowshera ja Charsadda linnades rünnati täna samuti patsiente lastehalvatuse vastu vaktsineerivaid meditsiinitöötajaid, kuid nendes vahejuhtumites keegi vigastada ei saanud, ütles politsei.

Eile tapeti riigis kuus lastehalvatusevastases kampaanias kaitsesüste teinud meditsiinitöötajat.
Pakistanis kestab kolmepäevane vaktsineerimiskampaania riigis laialt levinud lastehalvatuse vastu.

Pakistan, Afganistan ja Nigeeria on ainsad riigid maailmas, kus see haigus on endiselt endeemiline, katsed selle levikut Pakistanis pidurdada, on põrganud Talibani vastuseisule, kes on kaitsesüstimised Waziristani hõimualal keelustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles