Lõuna-Korea valis endale ilmselt esimese naispresidendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uksesuuküsitlused näitavad, et Lõuna-Korea valis endale täna oma esimese naispresidendi – kunagise diktaatori tütrest konservatiivide kandidaat Park Geun-Hye võttis napi võidu liberaale esindanud Moon Jae-Ini üle, kirjutab AFP.

Küsitluste kohaselt andis oma hääle Parki poolt 50,1 ja Mooni poolt 48,9 protsenti lõunakorealastest. Praeguseks on loetud umbes 30 protsenti häältest ja senine tulemus näitab samuti Parki nappi edumaad.

Hoolimata samuti üsna jahedast ilmast – umbes -10-kraadisest külmast – oli seekordne valimisosalus kõrge, ulatudes 75 protsendini. Eelmistel presidendivalimistel 2007. aastal osales 63 protsenti valimisõiguslikest lõunakorealastest.

Siniseks paleeks kutsutavasse presidendilossi koliv uus riigipea peab tegelema probleemse naabri Põhja-Korea, aeglustuva majanduse ja kasvavate sotsiaalkuludega ühes maailma kõige kiiremini vananevas ühiskonnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles