Hodorkovski võib vanglast pääseda jaanuaris 2015

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski.
Mihhail Hodorkovski. Foto: SCANPIX

Endine Vene kütuseärimees Mihhail Hodorkovski ja tema äripartner Platon Lebedev võivad pääseda vanglast vastavalt 2015. ja 2014. aastal, kui Moskva linnakohus nõustub prokuröri taotlusega.

Täna toimub Moskva linnakohtu presiidiumis Hodorkovski ja Lebedevi kaebuste arutelu. Selle käigus taotles prokurör seoses kriminaalseadustikku tehtud muudatustega Hodorkovskile ja Lebedevile määratud 13-aastase vangistuse lühendamist 11 aasta ja 3 kuuni.

Hodorkovski vahistati 2003. aasta 25. oktoobril, Lebedev sama aasta 2. juulil. Seega, kui kohus nõustub prokuröri taotlusega, pääseb Hodorkovski vabadusse 2015. aasta jaanuaris ning Lebedev 2014. aasta novembris.

Süüdimõistetute advokaadid nõudsid Moskva linnakohtu presiidiumilt karistusaja lühendamist juba ära kantud ajani ning kriminaaljälituse lõpetamist seoses kuriteokoosseisu puudumisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles