Jaapan saadab piraatide vastu ka lennukid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
P-3C-tüüpi lennuk Ühendriikide lennuväes.
P-3C-tüüpi lennuk Ühendriikide lennuväes. Foto: Wikipedia.org

Jaapani kaitseminister Yasukazu Hamada andis riigi lennujõududele täna käsu saata Aafrika idarannikule lisaks sõjalaevadele ka luurelennukid, mis ühinevad rahvusvahelise piraatluse vastase operatsiooniga.


Kaitseministeeriumi teatel saadetakse tuleval kuul konfliktipiirkonda vähemalt kaks lennukit P-3C koos 150-liikmelise meeskonna ning tugipersonaliga. Jaapani meedia teatel alustavad lennukid operatsioone juunis, vahendas Reuters.

Lennukid hakkavad koguma teavet piirkonnas patrullivatele kahele Jaapani ristlejale ning info edastatakse ka teistele riikidele.

Somaalia rannikuvetes viiakse läbi rahvusvahelist mereväeoperatsiooni, mille eesmärk on julgeoleku tagamine ning regiooni läbivate kauba- ja reisilaevade saatmine.

Varem patrullisid Ida-Aafrika ohtlikes vetes NATO sõjalaevad. Atalanta operatsiooniks ristitud missioon lõppes detsembri keskpaigas, mil see asendati ulatuslikuma euroliidu missiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles