India politsei kähmles naistevastase vägivalla vastu protestijatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India pealinna politsei kasutas demonstrantide vastu veekahureid ja pisargaasi.
India pealinna politsei kasutas demonstrantide vastu veekahureid ja pisargaasi. Foto: SCANPIX

India politsei kasutas täna New Delhis kumminuiasid, pisargaasi ja veekahurit meeleavaldajate vastu, kes nõudsid naiste paremat kaitsmist seoses eelmise nädalavahetuse intsidendiga, kus tudengineiu grupiviisiliselt vägistati.

India pealinna südames avaldasid meelt tuhanded inimesed, kes nõudsid kogu riigis naiste kaitsmiseks tõhusamaid turvameetmeid ning naistevastaste kuritegude uurimise põhjalikku muutmist.

Kuus purjus meest tegid eelmisel pühapäeval bussiga lõbusõitu ning võtsid peale 23-aastase füsioteraapiat õppiva neiu ja tema 28-aastase meessoost kaaslase. Mehed vägistasid tüdrukut kordamööda ja heitsid paari seejärel kihutavast bussist välja. Neiu viibib raskes seisus New Delhi haiglas.

Politsei sõnul rünnati tüdrukut pärast vägistamist ka raudkangiga. Pealinnas on viimasel ajal toimunud rida vägivaldseid rünnakuid naiste vastu.

Mehed vägistasid tüdrukut kordamööda ja heitsid paari seejärel kihutavast bussist välja.

Meeleavalduse ohjeldamiseks kutsuti kohale märulipolitsei. Osa protestijaid loopis kive ning kokkupõrked puhkesid siis, kui peamiselt noormeestest ja neidudest koosnev rühm üritas tungida läbi politseibarrikaadi ning marssida presidendi residentsi juurde.

Valitsus kutsus rahu säilitama ja ütles, et vägivaldsed protestid ei ole õige tee.

Eile teatas valitsus, et nõuab kuuele ründajale eluaegset vanglakaristust ning lubas rangemat korrakaitset. Samuti lubas valitsus maksta kinni ohvri haiglaravi kulud.

Meeleavaldusel osales ka endine India sõjaväe juhataja V.K. Singh, kes ütles, et naistevastaste kuritegude laines on süüdi «süstemaatilised puudujäägid», ning nõudis viivitamatuid reforme.

Viis kahtlusalust vahistati varsti pärast kuritegu ning kuues tabati eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles