Moskva nõuab Lõuna-Sudaanilt ÜRO kopteri allatulistajate karistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla tulistati vaatluslennul olnud ÜRO kopter MI-8, mille pardal oli neljaliikmeline vene meeskond. Pildil olevad MI-8 teevad lendu Moskva kohal.
Alla tulistati vaatluslennul olnud ÜRO kopter MI-8, mille pardal oli neljaliikmeline vene meeskond. Pildil olevad MI-8 teevad lendu Moskva kohal. Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium nõuab Lõuna-Sudaani võimudelt vene meeskonnaga ÜRO kopteri allatulistajate karistamist ning meetmete rakendamist selliste vahejuhtumite vältimiseks tulevikus.

«Kutsume Lõuna-Sudaani valitsust läbi viima juhtumi uurimine, karistama süüdlasi ning rakendama kõiki meetmeid, mis tagaksid selliste vahejuhtumite vältimise tulevikus,» öeldakse välisministeeriumi tänases avalduses.

Vaatluslennul olnud ÜRO kopter, mille pardal oli neljaliikmeline vene meeskond, tulistati eile alla Lõuna-Sudaani idaosas Jonglei osariigis Likuangole piirkonnas. Kõik neli meest hukkusid.

Lõuna-Sudaani armee võttis eile õhtul toimunu eest vastutuse.

«Suurtükiväeüksus avas õhutõrjerelvadest tule, sest arvas, et tegemist on vaenlase kopteriga. Meile polnud ÜRO-lt laekunud mingisugust eelinformatsiooni, et piirkonnas on nende õhusõiduk. See teave saabus alles 15 minutit pärast allatulistamist,» ütles armee eestkõneleja Philip Aguer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles