Soome saatis röövitud kodanike asjus Jeemenisse esindaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõdurid Sanaa kesklinnas Tahriri väljakul valvamas.
Jeemeni sõdurid Sanaa kesklinnas Tahriri väljakul valvamas. Foto: SCANPIX

Soome välisministeeriumi esindaja jõudis ööl vastu tänast Jeemeni pealinna Sanaasse, et selgitada reedel aset leidnud kahe soomlase röövi tagamaid.

Esindaja töö algab kohe, terve tänane päev on kohtumisi täis, vahendas YLE välisministeeriumist edastatud infot.

Kaks soomlast – mees ja naine – ning üks austerlasest mees rööviti Sanaas üleeile ühes elektroonikapoes relva ähvardusel. Soome võimud ei tea, kes röövi toime panid ja mis on nende nõudmised.

Mõlemad röövitud mehed õppisid Sanaas mitu kuud araabia keelt ning soomlasest naine saabus Jeemenisse oma kaasmaalasest mehele külla hiljuti. Neil oli plaan üheskoos sõita Sanaast edasi Adeni linna riigi lõunaosas, vahendas AFP.

Jeemeni võimud ütlevad, et teavad röövijate isikuid ja nende kasutatud autot. Sanaa julgeoleku eest vastutav brigaadikindral Omar Abdulkarim rääkis eile Reuters-TV-le, et lääneriikide kodanike rööv on osaliselt suunatud aasta algul ametisse astunud president Abdrabuh Mansour Hadi ja tema reformide vastu.

Abdulkarim peab röövi šantaažiks, mille eesmärk on survestada valitsust, mis on otsustanud põhjalikult uuendada julgeolekujõude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles