Nigeeria piraadid röövisid neli meremeest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Somaalia rannikule ja Adeni lahele tegutsevad piraadid aktiivselt ka Lääne-Aafrika rannikul Guinea lahes.
Lisaks Somaalia rannikule ja Adeni lahele tegutsevad piraadid aktiivselt ka Lääne-Aafrika rannikul Guinea lahes. Foto: SCANPIX

Lääne-Aafrikas Nigeeria ranniku lähedal röövisid kohalikud piraadid pühapäeva öösel neli välisriigi kodanikust meremeest, teatas Rahvusvahelisele Merendusbüroo.

Kuigi ametlikult pole laeva nime ja meeskonnaliikmete päritolu täpsustatud, ütles üks anonüümseks jääda soovinud Itaalia välisministeeriumi ametnik, et rünnati Itaalia firmale kuuluvat varustuslaeva Asso Ventuno ning kolm neljast röövitust on Itaalia kodanikud, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kuigi praegu käib mitmeid piraaditõrjeoperatsioone Aafrika idarannikuga piirnevates vetes, ennekõike Adeni lahes, on sagenenud ka mereröövlite rünnakud Musta Mandri läänerannikul, peamiselt Nigeeria ranniku lähedal.

Erinevalt oma Somaalia kolleegidest ei hoia Lääne-Aafrika piraadid laevu kuude või aastate kaupa kinni ja ei oota, millal aluse ja selle meeskonna eest lunaraha makstakse, vaid püüavad nafta kiiresti kätte saada ning võtavad röövitud inimesed maismaale kaasa.

Rünnakud Guinea lahes on aga üha sagenenud. Peamiselt langeb nende valik laevadele, mis veavad välja naftat Nigeri jõe deltast. Sel aastal on samas piirkonnas toimunud kokku kümneid rünnakuid, mida üritavad takistada merel patrullivad Nigeeria ja Benini alused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles