Jeemenis hukkus kahes USA droonirünnakus kuus islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon MQ-1 Predator, mida CIA kasutab õhurünnakuteks Pakistani hõimualadel.
USA droon MQ-1 Predator, mida CIA kasutab õhurünnakuteks Pakistani hõimualadel. Foto: SCANPIX

Jeemeni lõunaosas hukkus kahes USA mehitamata luurelennuki rünnakus kuus al-Qaeda islamisti, teatasid julgeolekuametnikud esmaspäeval.

Esimeses droonirünnakus, mis toimus Bayda provintsis Radda linnas, hukkus kaks islamisti ja sai raskelt haavata veel kolm.

Ametnike sõnul oli üks tapetutest al-Qaeda keskastme juht, kes oli pääsenud kümme aastat tagasi USA samasugusest rünnakust eluga. Teine hukkunu oli jordaanlane.

Jeemeni mässuline Abdel-Raouf Naseeb pääses esimesest teadaolevast USA droonirünnkust Jeemenis 2002. aasta 3. novembril eluga. Selles rünnakus sai surma Abu Ali al-Harithi, keda kahtlustati 2000. aasta oktoobris USA sõjalaevale USS Cole Jeemeni sadamas korraldatud kallaletungi organiseerimises.

Üks anonüümseks jäänud Naseebi perekonna liige kinnitas tema surma uudisteagentuurile AP.

Teine rünnak toimus Hadramawti provintsis Shahri kesklinnas, kus droonilt tulistatud kolm raketti tapsid neli äärmuslast, teatas üks kohalik ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles