Jeemenis röövitud soomlaste eest nõutakse lunaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Jeemeni pealinnas Sanaas.
Politseiauto Jeemeni pealinnas Sanaas. Foto: SCANPIX

Jeemenis röövitud soomlased ja austerlane on kohaliku hõimu pantvangid ja nende vabastamise eest nõutakse lunaraha, teatas esmaspäeval siseministeeriumi tundmatuks jääda soovinud allikas uudisteagentuurile Reuters.

Soome välisministeeriumil pole esialgu siiski piisavalt informatsiooni, et neid kuuldusi kinnitada. Ministeeriumi ametniku Lauri Aaltoneni sõnul pole Jeemeni siseministeerium neile esialgu ametlikult edastanud andmeid ei röövijate ega ka lunaraha kohta.

Reutersi andmetel hoitakse pantvange Khawlani linnas, mis asub pealinnast Sanaast paarikümne kilomeetri kaugusele idas.

Relvastatud mehed röövisid reedel Jeemeni pealinnas Sanaas kolm turisti, neist kaks olid soomlased ja üks austerlane, rünnakus kahtlustatakse terrorivõrgustikku Al-Qaeda, kirjutas kohe pärast juhtunut kohalik meedia. Soome päritolu mees ja naine ja Austriast pärit mees sunniti relva ähvardusel autosse, kui nad olid parajasti elektroonikapoes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles