Gruusia sadamalinnu valdab maavärinapaanika

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seismograaf.
Seismograaf. Foto: SCANPIX

Gruusia Musta mere rannikul asuvates linnades levisid täna kuuldused väidetavast eelseisvast võimsast maavärinast, vahendas meedia.

Bathumis, Phothis, Kobulethis ja Khuthaisis on tänavatel tuhanded inimesed, kes ei julge maavärina kartuses oma kodudesse minna.

Kuuldused hakkasid levima pärast seda, kui ööl vastu tänast kahjustasid maa-alused tõuked Musta mere rannikul kümneid elumaju.

Gruusia telekanalid näitasid täna päeval kaadreid, kuidas Bathumi haiglast evakueeritakse patsiente. Arstide sõnul leidis evakueerimine aset patsientide sunnil.

Bathumi elanikud kinnitasid ajakirjanikele, et tugevat maavärinat oodatakse kalurite väidete tõttu, mille kohaselt olevat rannikuäärsetest vetest lahkunud kõik kalad.

Gruusia riiklikust seismoloogiakeskusest öeldi Interfaxile, et paanika on täiesti alusetu, kuna maavärinaid ei ole võimalik prognoosida. Keskuse esindaja osutas, et Mustas meres Gruusia ranniku lähistel on eelmisel sajandil toimunud maavärinaid, ent seda piirkonda peetakse siiski seismiliselt üsna rahulikuks.

Alates 23. detsembrist on umbes 40 kilomeetri kaugusel Anaklia asulast kümne kilomeetri sügavusel merepõhjas toimunud kümneid maa-aluseid tõukeid, millest kõige tugevamad leidsid aset 23. detsembril, küündides 5,7 pallini ning kaks möödunud ööl – 5,5 ja 5 palli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles