Ajaleht: Soome välisministeerium on varjanud teavet röövitud soomlastest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni meedia väitel nõutakse kolme pantvangi vabastamise eest miljoneid eurosid.
Jeemeni meedia väitel nõutakse kolme pantvangi vabastamise eest miljoneid eurosid. Foto: SCANPIX

Soome välisministeerium on varjanud avalikkuse eest soomlaste röövimisi välismaal, ajalehe Turun Sanomat andmetel on selle põhjuseks julgeolekukaalutlused.

Juhtumite arvu ja muud nendega seotud üksikasju ministeerium ei kommenteeri.

Välisministeeriumi osakonnajuhataja Teemu Turunen kinnitas ajalehele, et niisuguseid juhtumeid ei ole palju. «Kõik need juhtumid pole avalikuks saanud ja meie arvates on see hea. Niisugustes olukordades ei paranda avalikustamine ohvri olukorda,» selgitas ta.

Ministeerium on reageerinud nii, et kõnealust riiki puudutava reisiinfo juurde on lisatud hoiatus inimrööviohust. Näiteks Jeemeni puhul oli niisugune teave eelnevalt edastatud.

Tundmatu liikumine röövis eelmisel reedel Jeemenis kaks soomlast ja ühe austerlase. Nende olukorra kohta kindlalt teavet pole. Kohaliku meedia andmetel ulatub lunarahanõue miljonite eurodeni, ministeerium aga seda ei kinnita.

«Igasuguseid spekulatsioone liigub. Töö jätkub mitmel tasandil, püüame saada täiendavad teavet võimalikest läbirääkimistest või lunarahanõuetest. Ka nendest avalikkust ei teavitata,» rääkis ta.

Ministeerium on detsembris edastanud hoiatuse võimalikust inimrööviohust Gazas ja teatud piirkondades Nigeerias ning Filipiinidel.

«Oleme oma teadetes maininud ära, et millises riigis niisugused ohud eksisteerivad. Püüame riske ennetada, kuid otsuse reisida langetavad kodanikud loomulikult ise,» rääkis Turunen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles