Mõrtsukas ja Hyvinkääl tulistanud mees kaklesid Turu vangla haiglas

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangikong
Vangikong Foto: SCANPIX

Turu vangla psühhiaatriahaiglas vägivallatsesid mõrtsukas ja Hyvinkääl tulistanud mees, mistõttu hakkab juhtunut arutama Varsinais-Suomi ringkonnakohus.

Joona Hasselqvisti (20) süüdistatakse jõhkras vägivallas Hyvinkää tulistamised omaks võtnud 19-aastase Eero Hiltuneni vastu, vahendas mtv3.fi. Kahtluste järgi valas ta kaasvangile peale kuuma rasva.

Hyvinkääl kaks inimest maha lasknud Hiltuneni süüdistati samuti vägivallatsemises. Kahtluste järgi ründas ta Hasselqvisti järgmisel päeval pärast intsidenti kuuma rasvaga.

Vägivallatsemise juhtumid leidsid aset sügisel Turu vangla psühhiaatriahaiglas, kus Hiltunen viibis psühhiaatriliste uuringute tõttu.

Muudel põhjustel samas osakonnas viibinud Hasselqvist ei ole veretöö eeluurimise ajal oma teo motiive aga avaldanud.

Pirkanmaa ringkonnakohus mõistis Hasselqvisti augustis süüdi Jenna Lepomäki mõrvas Hispaanias Fuengirola lähistel juunis 2011 ja karistas teda eluaegse vangistusega. Veretöö uurimise arutelu liikus edasi teise astme kohtusse, kus see võetakse ette kevadel 2013.

Hiltunen on aga võtnud oma maikuise tulistamise Hyvinkääl. Kohus kahtlustab teda kahes mõrvas ja seitsmes mõrvakatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles