Küsitlus: Janukovitš oleks populaarseim presidendikandidaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Ukraina peaminister ja Regioonide Partei esimees Viktor Janukovitš.
Endine Ukraina peaminister ja Regioonide Partei esimees Viktor Janukovitš. Foto: AP / Scanpix

Ukraina Regioonide Partei liider Viktor Janukovitš koguks kõige rohkem hääli, kui presidendivalimised toimuksid praegu, selgus reedel avaldatud küsitlustulemustest.


Janukovitšit on valmis toetama 25,6 protsenti vastanutest, peaminister Julia Tõmošenkole annaks hääle 14,4 protsenti ja endisele ülemraada spiikrile Arseni Jatsenjukile 13,6 protsenti.

Neist kolmest jäävad juba kaugele maha Ukraina kommunistide liider Petro Sõmonenko, parlamendi spiiker Volodõmõr Lõtvõn ja ametisolev president Viktor Juštšenko, kes saaksid vastavalt 3,3, 2,9 ja 2,4 protsenti häältest.

13,6 protsenti küsitletutest ei osanud eelistust öelda, 11,1 protsenti sooviks hääletada kõigi kandidaatide vastu ning 9,4 protsenti ei taha valimistest üldse osa võtta.

Kui teise vooru pääseksid Tõmošenko ja Janukovitš, toetaks peaministrit 27,3 protsenti ja Regioonide Partei juhti 33,8 protsenti vastanutest. Janukovitši ja Jatsenjuki jõudmisel teise vooru oleks toetusprotsent vastavalt 32,7 ja 29,4.

Kiievi rahvusvaheline sotsioloogiainstituut korraldas küsitluse 26. märtsist 17. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles