LAVi politsei kehalistel katsetel suri kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LAVi politsei.
LAVi politsei. Foto: SCANPIX

Umbes 34 000 lõuna-aafriklast kandideeris üheksakümnele liikluspolitsei praktikandi kohale ning vähemalt kuus neist suri kehalistel katsetel, teatas laupäeval kohalik meedia.

KwaZulu-Natali provintsi liiklusosakonna katsetel, mis leidsid aset sel nädalal Pietermaritzburgi staadionil, suri meedia andmeil kuus kohataotlejat dehüdratsiooni tagajärjel.

«Enam kui 34 000 inimest kandideeris üheksakümnele väljakuulutatud praktikandikohale,» ütles liiklusosakonna kõrge ametnik Willies Mchunu.

«Suur osa neist ei tulnud toime kuumade ilmastikutingimustega ja varises kokku,» sõnas ta, lisades, et paljud viidi haiglasse.

«Meil on kahju vigastuste ja kaotatud elude pärast.»

Veel üks kandideerija tegi väidetavalt katsetest tingitud frustratsiooni tõttu enesetapu.

Lõuna-Aafrika Vabariigi töötuse määr kerkis 2012. aasta kolmandas kvartalis 25,5 protsendini, teatas riigi statistikaamet. Mitteametlikel andmetel kuni 50 protsendini küündivast tööpuudusest on kujunenud Aafrika suurima majanduse suurim väljakutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles