Göteborg kehtestab liikluse piiramiseks sissesõidumaksu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp
Rootsi lipp Foto: SCANPIX

Rootsi suuruselt teises linnas Göteborgis jõustub 1. jaanuaril sisse- ja väljasõidumaks, analoogilised meetmed kehtivad pealinnas Stockholmis juba 2007. aastast.

Süsteemi eesmärk on rahastada 520 000 elanikuga linna taristuinvesteeringuid, vähendada kasvuhoonegaaside emissiooni ja liiklust kesklinnas umbes 15 protsendi võrra.

Stockholmis on sissesõidumaksu kehtestamisega vähenenud liiklus kesklinnas 15-18 protsenti, ütles Rootsi transpordiameti esindaja Eva Rosman uudisteagentuurile TT.

Esmaspäevast reedeni Göteborgi sisenevad ja linnast lahkuvad autod peavad maksma sõltuvalt kellaajast 8-18 Rootsi krooni (0,93-2,10 eurot), päevane maksu ülemmäär on 60 krooni.

Sisse- ja väljasõit on tasuline kella kuuest hommikul kella poole seitsmeni õhtul, juulikuus, õhtuti ja nädalavahetusel maksu ei koguta.

Maksust on vabastatud politsei, kiirabi ja päästeameti sõidukid ning välismaise numbrimärgiga autod.

Kontrollpunktides registreerivad auto numbri kaamerad, maksu võib lasta automaatselt maha arvata oma pangaarvelt, summat saab tasuda internetis või kauplustes.

Trahv maksu tasumata jätmise eest on 500 Rootsi krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles