Mihkelson: Eesti välispoliitika põhineb valdavalt konsensusel

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Postimees / Scanpix

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Eesti välispoliitika sõltumata koalitsioonidest valdavas enamuses konsensuspoliitika.

«Ma olen olnud riigikogu väliskomisjoni liige alates 2003. aastast ning võin kinnitada, et Eesti välispoliitika on sõltumata koalitsioonidest valdavas enamuses konsensuspoliitika,» rääkis Mihkelson, vahendab ERR Uudised.

«Selle aasta parimaks kinnituseks sellele oli kõigi riigikogus esindatud fraktsioonide ühine pöördumine valitsuse poole soovitusega alustada piirikõnelusi Venemaaga,» tõi ta näiteks. «Konsensuspoliitika ei pea olema absoluutne, kuid see on väikeriigi välispoliitikas tugevaim relv.»

Ta lisas, et me elame juba praegu nn Aasia sajandil, kus Hiina roll võib juba lähiajal oluliselt suureneda. Selles kontekstis peab Mihkelson oluliseks, et ka Eestis alustati sel aastal tõsist välispoliitilist debatti Aasia teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles