India grupivägistamise ohvri perekond nõuab süüdlaste ülespoomist

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India tüdruk täna grupivägistamise ohvriks sattunud neiu mälestusüritusel Ahmedabadis .
India tüdruk täna grupivägistamise ohvriks sattunud neiu mälestusüritusel Ahmedabadis . Foto: AMIT DAVE/REUTERS

Indias grupivägistamise ohvriks langenud neiu lähedased teatasid täna, et ei kavatse enne puhata, kuni süüdlased üles poodud on. Politsei on parajasti aga lõpetamas uurimist, et seejärel kahtlusalustele süüdistused esitada.

«Võitlus on alles alanud. Me tahame, et kõik süüdistatavad üles poodaks ja me kavatseme oma eelmärgi nimel lõpuni võidelda,» sõnas täna Indian Expressis avaldatud intervjuus ohvri vend, teatas uudisteagentuur AFP.

New Delhi politsei sõnul on uurimine peaaegu lõpetatud, veel tuleb ära oodata Singapuri arstide lahkamisaruanne ja kohtuekspertide järeldused. Neljapäeval tehakse süüdistused avalikuks. «Kohus otsustab, millal protsess algab,» lisas politsei pressiesindaja Rajan Bhagat.

Riigi vägistamispealinnaks kutsutud New Delhis kogunes täna 400 üliõpilast, kes lubasid oma tegevust jätkata, kuni on paigas paremad turvameetmed ja grupivägistamise süüdlased karistatud.

Surnud naine, kes sõprade sõnul kavatses veebruaris abielluda, suri üleeile Singapuri haiglas. Kahe nädala eest langes ta New Delhi bussis elajaliku rünnaku ohvriks, kus teda vägistas mitu meest, kes neidu ja tema kaaslast seejärel ka raudlatiga peksid. Eile kremeeriti ohvri surnukeha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles