Jeemeni valitsus palus hõimupealikelt abi röövitute leidmiseks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõdur pealinnas Sanaas olevas kontrollpunktis. Valitsuse kinnitusel otsitakse kahte soomlast ja ühte austerlast aktiivselt.
Jeemeni sõdur pealinnas Sanaas olevas kontrollpunktis. Valitsuse kinnitusel otsitakse kahte soomlast ja ühte austerlast aktiivselt. Foto: SCANPIX

Jeemeni valitsus palus hõimupealikelt abi ligi kaks nädalat tagasi röövitud Soome abielupaari ja Austria mehe leidmiseks.

Šeik Abdurrahman Al-Marwani rääkis ajalehte Helsingin Sanomat aitavale Jeemeni ajakirjanikule Ali Saaedile, et Jeemeni valitsusel ja kõigil hõimupealikel on olemas valmidus röövlite leidmiseks.

Al-Marwani juhib Dar A-Sallami nime kandvat vägivalda vastustavat kodanikeühendust, mis on viimase nelja aasta jooksul suutnud vabastada neli välismaalasest pantvangi.

Soomlased ja nende austerlasest sõber rööviti kaks nädalat tagasi pealinnas Sanaas. Nende röövijatest ega pantvangide asukohast mingit kindlat teavet pole.

«Me oleme võtnud pantvangide vabastamiseks kasutusele kõik abinõud,» kinnitas Al-Marwani Ali Saaedile.

Šeigi sõnul on tema juhitaval organisatsioonil üle kogu riigi 250 toimkonda, kes püüavad inimrööve ära hoida ja peavad läbirääkimisi pantvangide rahumeelseks vabastamiseks.

Kohalikud hõimud röövivad Jeemenis sageli välismaalasi ja kasutavad neid keskvalitsuselt oma tahtmiste väljapressimiseks. Näiteks on nõutud hõimuliikmete vanglast vabastamist või kompensatsiooni julgeolekujõududega aset leidnud kokkupõrgete eest.

Kõik inimröövid, millega Al-Marwani organisatsioon on viimastel aastatel kokku puutunud, on tema sõnul kohalike hõimude kätetöö.

Al-Marwani kinnitusel viitavad esialgsed andmed sellele, et soomlaste ja austerlase röövimisega on seotud Sanaa lähistel asuv Khawalni hõim.

Soome välisministeerium pole neid kahtlusi kinnitanud.

Jeemeni siseministeeriumi allikas ütles Ali Saaedile, et röövijate isikute tuvastamine on veel pooleli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles