Janukovõtš: Ukraina on valmis dialoogiks EL-iga kõikidel teemadel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš (paremal) koos uue välisministri Leonid Kožaraga.
Ukraina president Viktor Janukovõtš (paremal) koos uue välisministri Leonid Kožaraga. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovitš õnnitles Iirimaa peaministrit Enda Kennyt Euroopa Liidu (EL) eesistujaks saamise puhul ja avaldas valmisolekut pidada ühendusega dialoogi kõikidel huvipakkuvatel teemadel.

«Ma loodan, et teie riik ning EL-i institutsioonid edendavad Ukraina ja EL-i vastastikku kasulikku koostööd eesmärgiga sõlmida lähitulevikus assotsiatsioonilepe,» ütles president.

«Tahan kinnitada oma valmisolekut pidada dialoogi kõikidel Ukraina EL-i integratsiooni puudutavatel teemadel ning Ukraina-Iiri suhete üle,» lisas riigipea.

Ukraina peaminister Mõkola Azarov ütles eelmisel kolmapäeval, et assotsiatsioonilepe EL-iga allkirjastatakse sel aastal.

«Oleme astunud ajaloolise sammu EL-iga assotsiatsioonileppe allkirjastamise suunas, me parafeerisime selle poliitilise osa märtsis ja kiitsime koos partneritega meie assotsiatsioonitegevuskava heaks. Ja ma olen kindel, et lepe allkirjastatakse järgmisel aastal,» ütles peaminister detsembri lõpus valitsuse istungil.

EL-i ja Ukraina kõnelused on hetkel ummikus, sest Lääs süüdistab president Viktor Janukovõtšit inimõiguste eiramises ja opositsiooni tagakiusamises. Süüdistuste taga on suuresti otsust vangistada ekspeaminister Julia Tõmošenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles