India grupivägistajad üritasid ohvrist ka bussiga üle sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indialannad täna New Delhis  vägistamisohvri mälestusteenistusel.
Indialannad täna New Delhis vägistamisohvri mälestusteenistusel. Foto: SCANPIX

New Delhi bussis naist elajalikult rünnanud vägistajad üritasid pärast kallaletungi ohvrist veel bussiga üle sõita, teatas täna politseiallikas.

Pärast naise korduvalt vägistamist viskasid ründajad naisega kaasas olnud mehe bussist välja. Siiski õnnestus mehel naine lõpuks ohutusse kohta tõmmata, teatas uudisteagentuur AFP. Ohver suri hiljem siiski Singapuri haiglas.

Homme esitletakse kohtus politsei 1000-leheküljelist süüdistust. Viis meest on juhtumiga seoses vahi alla võetud ja eeldatavasti saavad nad homme ametliku mõrva- ja vägistamissüüdistuse.

Politseiallikate sõnul saavad kohtus peamisteks tõendusmaterjalideks vere, sperma ja juukseproovid, lisaks ka ründajate vigastused ja naise kaaslase tunnistus. Ohver oli end kaitstes hammustanud kolme oma ründajat.

Kuues kahtlusalune arvatakse olevat 17-aastane poiss, mistõttu tema üle peetaks kohut noorsookohtus. Politsei viib veel läbi teste, et tema vanus kindlaks teha.

Istung peaks homme algama Saketi ringkonnakohtus, kuid sealsed advokaadid on öelnud AFPle, et nemad mehi kaitsma ei hakka. See tähendab, et neile määratakse riiklikud kaitsjad.

«Me oleme otsustanud, et ükski advokaat ei hakka vägistamises süüdistatavaid mehi kaitsma, kuna selline tegu oleks moraalitu,» sõnas Saketi ringkonna advokatuuri nõukogu liikmest Sanjay Kumar.

Kumari sõnul on kohtu 2500 advokaati otsustanud juhtumist eemale hoida, et kindlustada kiiret õigusemõistmist.

Ajaleht Times of India teatas, et tõenäoliselt algab süüdistus kirjeldusega, kuidas erasõiduki juht, kes väidetavalt samuti vägistamisest osa võttis, kutsus oma sõbrad kokku ja suundus lõbureisile.

Ühe süüdistusena esitatakse ka kahtlust tõendusmaterjali hävitamises, kuna juht üritas bussi pärast intsident puhtaks küürida ja põletas ohvri seljast ära kistud riided.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles