9. kuud rasedat ameeriklannat kahlustatakse terrorismis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs vahistati trendikas New Yorgi Greenwich Village’i linnaosas elav üheksandat kuud rase 27-aastane Morgan Gliedman, keda kahtlustatakse terroriaktiks valmistumises, kirjutab ajaleht Irish Independent.

Krediitkaardipettust kahtlustavad politseinikud, kes otsisid läbi naise ja tema Harvardi haridusega elukaaslase kodu, leidsid sealt lõhkeainet, pommivalmistamisjuhiseid, püssi ja muud relvastust.

Gliedman vahistati laupäeval koos tema 31-aastase elukaaslase Aaron Greene’iga. Naise kohtunike ette saatmine tuli aga edasi lükata, sest tal hakkasid tuhud.

Pärast seda, kui paari elutoast leiti lõhkeainet, evakueeriti mõneks ajaks ka nende naabrid. Relvad leiti magamistoast. Korteris oli ka «Terroristi entsüklopeedias», milles leidus juhiseid nii püünismiinide kui kodupommide valmistamiseks, samuti mitu USA armee õpikut.

Greene kuulus USA ajakirjanduse andmeil küll ka Occupy Wall Street liikumisse, kuid ei vasta tunnustatud kunstirestaureerimisfirmat juhtiva keskklassi ärimehena pealtnäha kuidagi äärmuslase stereotüübile. Gliedman omakorda on tuntud Chicago arsti tütar. Samas iseloomustas politsei paari ka kui heroiinisõltlasi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles