Komisjon: Hosni Mubarak vaatas ülestõusu televiisorist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hosni Mubarak
Hosni Mubarak Foto: SCANPIX

Egiptuse endine president Hosni Mubarak vaatas tema vastu puhkenud ülestõusu otseülekandes televiisorist, teatas uurimiskomisjoni päevavalgele tulnud tõigast, mis võib tuua kaasa uue kohtuprotsessi juba eluaegset vanglakaristust kandva 84-aastas eksdiktaatori üle.

Kohtuprotsessil, kus teda süüdistati 900 meeleavaldaja surmas, eitas Mubarak teadmist protestide ulatusest ja demonstrantide kallal kasutatud vägivallast. Ta mõisteti juunis süüdi, sest ei hoidnud ära surmaga lõppenud vägivalda.

Uus info jõudis avalikkuse ette president Mohammed Morsile esitatud 700-leheküljelisest raportist, mis käsitleb viimase kahe aasta surmajuhtumeid meeleavaldajate hulgas, ütles komisjoniliige Ahmed Ragheb.

Tema sõnul avastati ka, et julgeolekujõud ja sõjavägi kasutasid protestijate vastu lahinglaskemoona, ehkki on varem seda eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles