Ärimees: Sarkozy sai Gaddafi režiimilt 50 miljonit eurot

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy jalgpallivõitluse tribüünil 16. detsembril 2012 Pariisis. Endine riigipea jälgis Pariisi Saint-Germaini ja Lyoni Olympique'i matši.
Nicolas Sarkozy jalgpallivõitluse tribüünil 16. detsembril 2012 Pariisis. Endine riigipea jälgis Pariisi Saint-Germaini ja Lyoni Olympique'i matši. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa eelmine riigipea Nicolas Sarkozy sai Liibüa endiselt presidendilt Muammar Gaddafilt 50 miljonit eurot, väidab Liibanonist pärit ärimees Ziad Takieddine.

Takieddine on olnud Prantsusmaa ja Lähis-Ida vahendajaks 20 aastat, vahendas The Independent.

Ärimehe kinnitusel finantseeris Gaddafi režiim Sarkozy presidendivalimiste kampaaniat. Ta tunnistas seda kohtuametnikele, kes 19. detsembril 2012 küsitlesid teda seoses temaga oletatavalt seotud illegaalsete relvatehingutega.

Takieddine kinnitas oma juttu ka intervjuus ajalehele Le Parisien, mis avaldati 2. jaanuaril.

Ärimees lubas vajadusel esitada kohtule dokumendid, millest selgub, et Sarkozy sai Gaddafilt valimiskampaaniaks raha aastatel 2006-2007. Tema sõnul jätkus finantseerimine ka pärast seda, kui Sarkozyst oli saanud riigipea.

Sarkozyle lähedase allika väitel peetakse Takieddine väiteid praegu «solvavaks» ja «omakasupüüdlikuks».

Eelmisel aastal ütles Sarkozy süüdistuste kohta Liibüast saadud rahasüstidest, et need on «grotesksed».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles