Ukraina president süüdistas eelmist valitsust suutmatuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš.
Ukraina president Viktor Janukovõtš. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš süüdistas täna eelmist valitsust suutmatuses täita 2012. aastaks seatud eesmärke.

«Tuleb tunnistada, et eelmise valitsuse ministrid ei suutnud absoluutselt täita reformide elluviimise ja majanduskasvu tagamise ülesannet. Seega on 2012. aasta tulemused prognoositust palju hullemad,» ütles Janukovõtš päevalehe Komsomolskaja Pravda v Ukraine homme ilmuvas usutluses.

Katkendid intervjuust ilmusid täna ajalehel võrguväljaandes.

Kui presidendilt küsiti, miks ta nimetas peaministriks Mõkola Azarovi ja millised olid uute ministrite nimetamise kriteeriumid, vastas ta, et Azarov on tõestanud end pädeva administratiivtöötajana, kes suutis ära hoida maksejõuetuse, mida paljud väliseksperdid Ukrainale 2010. aastal ennustasid.

«Uuele valitsusele on tehtud ülesandeks tulla võimalikult vara välja meetmetega majanduse ümber korraldamiseks, et suurendada siseturgu, ning kaasata sellesse töösse teadlaste ja ettevõtjate teenused,» ütles president.

Tema sõnul on võtmetähtsusega vahendid selle eesmärgi saavutamiseks impordi asendamine, süsteemsele sotsiaalse õigluse poliitikale üleminek ja dereguleerimine. President lisas, et ministriportfellide jagamine toimus vastavalt sellele, kas kandidaadid olid võimelised neid ülesandeid täitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles