Poola valitsus pühendab käesoleva aasta peredele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola laps lumememme ehitamas.
Poola laps lumememme ehitamas. Foto: SCANPIX

Poola peaminister Donald Tusk lubas eile, et tänavu tõstab nende valitsus esikohale perekonnad ja nende vajadused, muuseas kavatsetakse luua rohkem sõimekohti ja riiklikult toetada kehavälist viljastamist, teatab Poola raadio veebileht.


Tusk tunnistas, et 2013. aasta kellelegi või millelegi pühendamise osas tuli palju soovitusi. Näiteks vasakpoolne Demokraatlik Vasakliit arvas, et tänavu peaks poolakad austama kommunismiaja liidrit Edward Gierekit.

«Kuid mulle tundub, et 2013. aasta Poolas peaks olema perekonna aasta,» märkis konservatiivist peaminister, lisades, et pereteemad on tema valitsuse jaoks prioriteetsed.

Näiteks 1. jaanuarist eraldas valitsus 50 miljonit zlotti (12 miljonit eurot) sõimede rajamiseks. Tusk märkis ka, et peretoetusi tuleks ratsionaliseerida – raha tuleks anda vaid neile, kes seda tõesti vajavad. Kolme ja enama lapsega pered aga saavad maksusoodustusi.

Käesoleva aasta teisest poolest pikeneb vanemapuhkus Poolas aastani ning riik hakkab toetama lastetuid peresid, kes soovivad saada kehavälist viljastamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles