Vägistamisohvri meessõbra paljastused põhjustasid Indias uut pahameelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäija India pealinnas New Delhis möödumas grafitist sõnadega "Vägistamiseks designeeritud tsoon". Kohaliku meedia teatel on kirja autor kunstnik Rush, kes tahab juhtida tähelepanu naistevastasele vägivallale linnas.
Jalakäija India pealinnas New Delhis möödumas grafitist sõnadega "Vägistamiseks designeeritud tsoon". Kohaliku meedia teatel on kirja autor kunstnik Rush, kes tahab juhtida tähelepanu naistevastasele vägivallale linnas. Foto: SCANPIX

Indias puhkes täna uus pahameeletorm, kui eelmisel kuul pealinnas jõhkra grupivägistamise ohvriks langenud naise meessoost kaaslane rääkis oma esimeses intervjuus politsei ebakompetentsusest ja möödakäijate apaatsusest.

Mees, kes sai 16. detsembril New Delhis toimunud grupivägistamist ära hoida püüdes ise samuti raskelt viga, rääkis AFP-le ja ühele India uudistekanalile, et tavainimesed ignoreerisid teda ja tema alasti tüdruksõpra tänaval koguni 30 minutit pärast seda, kui nad kihutavast bussist välja visati. Seejärel raiskasid politseinikud veel omavahel aega selleks, et vaielda, kelle pädevusse kuritegu kuulub.

Haiglasse jõudsid nad mehe väitel alles 90 minutit pärast rünnakut.

«Üks mööduja leidis meid (rünnaku järel), kuid ta ei andnud mu sõbrale isegi jakki peale,» rääkis mees.

Ta andis intervjuu mõni päev enne seda, kui viis vägistamises kahtlustatavat esmakordselt Delhi kohtu ette astuvad.

Lisaks vägistamisele, inimröövile ja röövimisele süüdistatakse neid mõrvas, sest 23-aastane naistudeng suri eelmisel nädalavahetusel oma kohutavatesse vigastustesse. Muu hulgas peksti teda raudkangiga.

«Seda julmust, mida ma nägin, ei tohiks keegi kunagi näha,» ütles mees, kelle nime ei tohi juriidilistel põhjustel avaldada.

Politsei tõrjus mehe väidet, et nad ei osutanud kannatanutele piisavalt kiiret abi. Kohaliku politseiametniku sõnul näitavad arvutilogid, et politsei jõudis sündmuskohale kuus minutit pärast hädaabikõne saamist ja paar jõudis haiglasse 28 minutit hiljem.

Delhi elanikud rääkisid AFP-le, et Indias ei julge paljud kuritegudest politseile teatada, sest kardavad, et kehva mainega ja korruptsioonis süüdistatav politsei hakkab hoopis neid kahtlustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles