SANA: Assad esineb pühapäeval kõnega olukorrast riigis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assad
Bashar al-Assad Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad esineb pühapäeval kõnega, milles ta ilmselt keskendub riiki viimased 21 kuud haardes hoidnud konfliktile, teatas ametlik uudisteagentuur SANA.

«President Bashar al-Assad esineb pühapäeva hommikul kõnega viimastest arengutest Süürias ja regioonis,» ütles agentuur laupäeval, täpsustamata kõne aega.

Tegemist on Süüria liidri esimese pöördumisega üle mitme kuu ning toimub ajal, mil riigis käivad ägedad lahingud valitsusvägede ja ülestõusnute vahel. Ta esines viimati 3. juunil parlamendis.

Varasemates sõnavõttudes on ta ülestõusnuid nimetanud alati terroristideks, keda toetatakse välisriikidest.

Liibanoni Süüria-meelne ajaleht Al-Akhbar ütles, et Assad on valmis pakkuma konfliktile lahendust.

Leht kirjutas anonüümsetele allikatele viidates, et Süüria president võib esitada viiest punktist koosneva plaani, mis ei välista tema kandideerimist järgmistel presidendivalimistel, kui tema praegune ametiaeg 2014. aastal läbi saab.

Assadi plaan näeb väidetavalt ette relvarahu, rahvusvaheliste vaatlejate lubamist selle elluviimist jälgima, põhiseadusliku assamblee moodustamist uue konstitutsiooni koostamiseks, rahvusliku ühtsuse valitsuse loomist ning vabade üldvalimiste korraldamist, märkis leht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles