India vägistamisohvri isa avaldas tütre nime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indialased avaldamas meelt naistevastase vägivalla vastu.
Indialased avaldamas meelt naistevastase vägivalla vastu. Foto: SCANPIX

India grupivägistamise ohvri isa soovib tütre nime avalikustamist, sest loodab, et see annab julgust teistele vägivalla alla kannatavatele naistele.

«Ma tahan, et maailm teaks, et minu tütre nimi on Jyoti Singh Pandey,» ütles isa Briti ajalehele Sunday People. «Minu tütar ei teinud midagi valesti, ta suri end kaitstes.»

«Ma olen tema üle uhke. Tema nime avalikustamine annab julgust teistele naistele, kes on selliseid rünnakuid üle elanud. Nad saavad mu tütrelt jõudu,» rääkis Badri Singh Pandey ajalehele oma esivanematekodus Põhja-Indias Uttar Pradeshi osariigis, kuhu perekond pärast tütre surma Delhli kodust kolis.

Detsembri keskel New Delhi bussis jõhkralt vägistatud, läbi pekstud ja seejärel tänavale visatud ning saadud vigastuste tõttu möödunud nädalal Singapuri haiglas surnud 23-aastase tudengineiu nime ei ole seni avalikustatud.

India seaduste järgi on vägistamisohvril õigus tundmatuks jääda ja seni on riik keelanud naise nime avalikustada.

Eile rääkis vägistatud tüdruku poiss-sõber, kes saatuslikul õhtul temaga koos bussis sõitis, kõike pealt nägi ja ka ise teadvusetuks peksti, esmakordselt oma loo ajakirjandusele ja esines televisioonis.

Jube vägistamis- ja peksmislugu on vallandnud Indias ennenägematud tänavameeleavaldused, tuues teravalt päevakorda naistevastase vägivalla. Kuus kahtlusalust on kinni peetud ja viiele neist on esitatud süüdistus tapmises, vägistamises ja inimröövis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles