USA õhurünnakutes hukkus kaheksa Pakistani mässulist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon MQ-1 Predator, mida CIA kasutab õhurünnakuteks Pakistani hõimualadel.
USA droon MQ-1 Predator, mida CIA kasutab õhurünnakuteks Pakistani hõimualadel. Foto: SCANPIX

USA droonid ründasid täna Pakistani loodeosas rakettidega mässuliste peidupaikasid, tappes Afganistani piiri lähedal vähemalt kaheksa Talibani võitlejat, teatasid julgeolekuametnikud.

Rakettidega rünnati vähemalt kaht hoonekompleksi Babar Ghari külas Lõuna-Waziristanis alal, mis on Talibani ja Al-Qaedaga seostatud mässuliste tugipunkt, vahendas AFP.

Kohalik Pakistani julgeolekuametnik ütles, et tapetute seas on Tehreek-e-Taliban Pakistani (TTP) liikmeid, ülejäänud hukkunute isikuid üritatakse kindlaks teha. Ametniku sõnul võib ohvrite arv tõusta.

USA õhulöögis sai samal hõimualal sel nädalal surma ka tuntud sõjapealik mulla Nazir, kes saatis mässulisi Afganistani NATO sõdurite vastu võitlema.

Lobirühmituse Reprieve andmetel hukkus ajavahemikus juuni 2004 kuni september 2012 USA droonirünnakutes 2562-3325 inimest, kellest 474-881 olid tsiviilisikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles