Hiina ajakirjanikud läksid tsensuuritüli tõttu harukordselt streigile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe toetajad kogunesid täna selle peakorteri juurde Guangzhous.
Ajalehe toetajad kogunesid täna selle peakorteri juurde Guangzhous. Foto: SCANPIX

Tsensuuritüli keskmesse sattunud Hiina ajalehe toimetuse juures toimus täna meeleavaldus, kus nõuti meediavabadust, põhiseaduslikkust ja demokraatiat.

Riigi lõunaosas Guangzhous nädalalehe Nanfang zhoumo (Lõuna Nädalaleht) toimetuse juures korraldatud meeleavaldusele kogunes sadu inimesi.

Tsensorid keelasid eelmisel nädalal ära populaarse nädalalehe uusaastaartikli, milles kutsuti viima kodanike õiguste kaitseks ellu unistust põhiseaduslikkusest. Tsensuur vallandas internetis pahameeletormi, milles võttis sõna ka osa ajalehe ajakirjanikest.

Veebis levivate teadete kohaselt korraldasid nädalalehe ajakirjanikud eile streigi, et avaldada meelt toimetuse juhtkonna otsuse vastu võtta enda kätte kontroll väljaande blogipostituste üle.

Toimetuse töötajad nõudsid avalikus kirjas provintsi propagandaametniku Tuo Zheni tagasiastumist, kes väidetavalt asendas uusaastapöördumise lahjema artikliga. Ajakirjanikke asus nädalavahetuse pöördumisega toetama ka rida Hiina teadlasi, kes samuti nõudsid meediavabaduse suurendamist ja Tuo tagandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles