Suri Guevarast ja Castrost ikoonilisi kaadreid teinud fotograaf

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1957. aasta detsembris Kuubas tehtud fotol on näha Fidel Castrot (vasakul), Raul Castrot (keskel) ja Hispaania fotograafi Enrique Menesest (paremal).
1957. aasta detsembris Kuubas tehtud fotol on näha Fidel Castrot (vasakul), Raul Castrot (keskel) ja Hispaania fotograafi Enrique Menesest (paremal). Foto: SCANPIX

Hispaania ajakirjanik Enrique Meneses, kes tegi ajaloolised fotokaadrid Fidel Castrost ja tema revolutsionääridest Kuuba mägedes, suri eile 83-aastasena.

Meneses veetis aastad 1957-1958 koos Castro ja Che Guevaraga Sierra Maestra mägedes, tema tehtud fotod jõudsid Prantsuse ajakirja Paris Match kaanele ja muutusid ikoonilisteks kaadriteks.

Meneses suri eile pärast pikaajalist haigust Madridis La Pazi haiglas. Oma seitse aastakümmet väldanud karjääri jooksul jõudis ta kajastada näiteks Suessi kriisi ja Bosnia sõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles