Austraalia idaosariigis jõudis põlenguteoht katastroofilisele tasemele

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeilsel fotol on näha Austraalia kõige lõunapoolsemat osariiki Tasmaaniat tabanud maastikupõlengute tagajärge.
Üleeilsel fotol on näha Austraalia kõige lõunapoolsemat osariiki Tasmaaniat tabanud maastikupõlengute tagajärge. Foto: SCANPIX

Austraalia idaosas asuva New South Walesi osariigi elanikke hoiatati, et nad valmistuksid üheks osariigi ajaloo kõige suuremaks tuleohuks, sealseid tingimusi hinnatakse aga katastroofilisteks, teatas Austraalia ringhääling ABC News.

«Homme ähvardab osariiki ehk ajaloo suurim tuleoht,» sõnas New South Walesi peaminister Barry O'Farrell Austraalia ringhäälingu ABC News teatel.

Homsest kehtib kogu osariigis igasugune tuletegemiskeeld. Illawarras, Shoalhavenis, Southern Rangesis on olukord kõige ohtlikum, kuid ohustatud on ka paljud teised paigad.

Homsed õhtutemperatuurid ulatuvad ilmaennustuse järgi enamikes osariigi asulates, sh Sydneys üle 40 soojakraadi.

Osariigis lõõmab üle 90 põlengu, neist 20 ringis pole kontrolli alla saadud. Viimaste hulka kuulub ka ulatuslik kulupõleng Wagga Wagga lähedal asuvas Ouras.

Rahvuspargid, reservuaarid ja riigimetsad suletakse ja telkijatel tuleb valmistuda koheseks lahkumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles