Tundmatu isik teatas lõhkekehast Vilniuse-Moskva lennukis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Vnukovo lennuväli
Moskva Vnukovo lennuväli Foto: SCANPIX

Tundmatu isiku tehtud pommiähvardus tõi kaasa eriolukorra Moskva Domodedovo ja Vnukovo lennuväljadel, kus julgeolekukaalutlustel vaadatakse üle kõik päeva jooksul Vilniusest saabuvad lennukid.

Interfaxi andmetel on neid kokku neli. Vaatamata pommiähvardusele töötavad mõlemad lennuväljad tavapärase graafiku järgi.

Keskföderaalringkonna jõustruktuuride ametnikud on praeguse seisuga vaadanud üle kaks lennukit. UTairile kuuluv Boeing 737 maandus Vnukovol kell 8.13 ja Aeroflotile kuuluv Superjet 100-90 Šeremetjevol kell 8.33 (kohaliku aja järgi).

Mõlemad lennukid juhiti kõrvalisse kohta ja reisijatel lubati seejärel lahkuda. Ametnikud otsisid läbi nii lennuki kui pagasi, kui lõhkekehi ei leitud.

Lisaks plaanitakse üle vaadata veel kaks lennukit, mis saabuvad Moskvasse õhtul. Firmale UTair kuuluv lennuk peaks Vnukovol maanduma kell 17.55 ja Transaero reisilennuk Domodedovol kell 16.55 (kohaliku aja järgi).

Tundmatu isik helistas täna hommmikul Vilniuse lennuväljale ja teatas Vilniuse-Moskva lennukis olevast lõhkekehast. Leedu ametnikud edastasid selle informatsiooni Moskvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles