Pommikõne lõi segi Vilniuse lennujaama argipäeva

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad täna hommikul Vilniuse lennujaamas.
Reisijad täna hommikul Vilniuse lennujaamas. Foto: www.15min.lt

Anonüümne telefonikõne lõi segi Vilniuse lennujaama argirutiini, kuna korrakaitsejõud otsustasid lennud edasi lükata ja kõik lennuootel olevad lennukid täiendavalt üle kontrollida.

Vilniuse lennuvälja avalike suhete spetsialist Sandra Meškauskaite rääkis Leedu uudisteportaalile 15min, et kell 5.40 tuli üldisele abinumbrile anonüümne telefonikõne, et ühes lennuväljal olevas lennukis on pomm.

Kuna sel ajal oli lennuväljal seitse lennukit, siis otsustati nad kõik üle vaadata ja seetõttu lükkusid kõik lennud edasi.

Kõik reisijad lahkusid lennukitest ja algas teistkordne kontroll. Kokku ootas varastel hommikutundidel oma lendu ligi 700 reisijat.

Umbes kell 8 olid kõik lennukid täiendavalt üle vaadatud. Ühtegi kahtlast eset ei leitud ja inimestel tekkis võimalus end lennukites taas sisse seada.

Pealtnägijad teatasid portaalile www.15min.lt, et lennuväljal tekkis kaos, kui kõik väljalennud lükati edasi.

Viimaste andmete järgi pidasid Vilniuse politseinikud arvatava pommikõne tegija kinni. Eriteenistuse allikas rääkis Interfaxile, et kahtlustatav on väga purjus. Muude üksikasjadega ta kursis ei olnud.

Kuna esialgsete oletuste järgi võis pomm olla Vilniuse-Moskva lennukis, siis tõi see kaasa eriolukorra ka nii Vnukovo kui Šeremetjevo lennuväljal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles