Valgevene ei rutta Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat tunnustama

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistliku Abhaasia sõdurid.
Separatistliku Abhaasia sõdurid. Foto: AFP / Scanpix

Valgevene parlament ei rutta Gruusiast lahku löönud Abhaasia ja Lõuna-Osseetia tunnustamist arutama, vahendas riiklik uudisteagentuur BELTA täna parlamendi esimehe Vladimir Andreitšenko sõnu.

«Praeguse seisuga puudub saadikutel selge seisukoht,» ütles spiiker. «Minu arvates on ka president selle pärast mures ja ta soovib suuremat üksmeelt. Minu arvates saame alles siis selle küsimuse päevakorda võtta.»

Venemaa tunnustas pärast mullust viiepäevast sõda Gruusia vastu Abhaasia ja Lõuna-Osseetia sõltumatust, mida on seni järginud vaid Nicaragua. Euroopa Liit on hoitanud Valgevenet, et separatistlike piirkondade tunnustamine halvendaks Brüsseli ja Minski läbisaamist.

Valgevene president Aleksandr Lukašenko üritab leida diplomaatilist tasakaalu Moskva ja lääneriikide vahel ning on öelnud, et Abhaasia ja Lõuna-Osseetia küsimus on parlamendi otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles