Moldova peaprokurör astus jahiõnnetuse tõttu tagasi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova lipp
Moldova lipp Foto: SCANPIX

Moldova peaprokurör Valeri Zubko pani ameti maha, uudisteportaali Publika.md andmetel on selle taga jahilkäigul juhtunud traagiline intsident. 

Parlamendi spiiker Marian Lupu vestles varem Zubkoga ja teatas seejärel, et peaprokurör on nõus ameti jahiõnnetuse uurimise ajaks ajutiselt maha panema, vahendas Novosti-Moldova.

Lupu on valitsuskoalitsiooni kuuluva Moldova Demokraatliku Partei liider. Zubko oli nimetatud peaprokuröriks just selle erakonna toetusel.

See, kas peaprokurör astus siis päriselt tagasi või ainult ajutiselt, pole praegu päris selge.

Inimelu nõudnud jaht leidis aset 23. detsembril Lääne-Moldovas Făleşti rajoonis. Moldova meedia andmetel võttis jahilkäigust osa peaprokurör isiklikult.

Prokuratuur uurib juhtunut oli tapmist, mille põhjustas ettevaatamatus.

Intsident jõudis avalikkuse ette jaanuaris, kui ühiskondliku liikumise Antimafia liider Sergei Mokanu korraldas pressikonverentsi ja rääkis, et 34-aastase ärimehe Sorin Pachuevi surma põhjustas peaprokuröri ebaõnnestunud lask.

Zubko on süüdistused tagasi lükanud ja väitnud, et tema vastu on korraldatud «räpane kampaania». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles