London ei luba Briti veteranidel Vene medalit vastu võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti mereväe koosseisus Teises maailmasõjas osalenud veteran demonstreerib Arktika konvoides osalenute mälestusmedalit. Foto on illustratiivne.
Briti mereväe koosseisus Teises maailmasõjas osalenud veteran demonstreerib Arktika konvoides osalenute mälestusmedalit. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Teise maailmasõja ajal Põhja-Jäämere konvoides osalenud Briti veteranid ei tohi vastu võtta Venemaa pakutavat medalit vapruse eest, teatas Briti välisministeerium.

Nõukogude Liidu põhjapoolsetesse sadamatesse suundunud Briti konvoid pakkusid idarindel Saksamaaga võidelnud punavägedele elutähtsat tuge.

Briti võimud teatasid reedel, et Ušakovi medali vastuvõtmine oleks Briti reeglitega vastuolus, sest veteranid saavad oma teenistuse eest ka Briti medali ning nende teenistus toimus rohkem kui viis aastat tagasi.

Briti peaminister David Cameron teatas eelmisel aastal, et Arktika konvoides osalenuid austatakse medalitega, kuid ametiisikute teatel pole üksikasjad veel välja töötatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles