Niinistö arutas Jeemeni presidendiga röövitud soomlaste olukorda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö
Soome president Sauli Niinistö Foto: SCANPIX

Soome president Sauli Niinistö arutas teisipäeval telefoni teel Jeemeni riigipea Abdo Rabb Mansour Hadiga Jeemenis röövitud soomlaste olukorda.

Uudisteagentuur Reuters vahendas enne, et Jeemeni hõimud müüsid röövitud soomlastest paari ja austerlase terrorirühmitusele Al-Qaeda.

Ametivõimud ei ole Reutersi teadet kinnitanud.

«Me ei kinnita ega lükka seda uudist ümber. Välistatud ei ole ükski võimalus, kaasa arvatud see,» ütles saatkonna nõunik Teemu Turunen STT-le. «Me teeme nii Helsingis kui ka Jeemenis kõvasti tööd, et olukord võimalikult kiiresti laheneks. Kuid initsiatiiv on siin siiski Jeemeni ametivõimudel.»

Soome päritolu mees ja naine ning Austriast pärit mees rööviti detsembris relva ähvardusel Jeemeni pealinnas Sanas.

Jaanuari algul ütlesid Jeemeni julgeolekuallikad, et soomlasi ja austerlast hoitakse Khawlani piirkonnas pealinnast Sanast kagus. Ka kohalik hõimuallikas kinnitas, et kolmik on Khawlanis bani dhebia hõimu käes.

Röövi taga on kohalike hõimude esindajad, mitte terrorivõrgustiku Al-Qaeda liikmed, ütles julgeolekuallikas toona uudisteagentuurile AFP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles