Lätlased usaldavad kõige rohkem koole, kirikut ja raadiot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased riigilippudega.
Lätlased riigilippudega. Foto: SCANPIX

Lätlased usaldavad kõige rohkem koole, usuorganisatsioone, raadiot ja televisiooni, kuid kõige vähem parteisid, valitsust ja parlamendisaadikuid, selgus uuringufirma TNS uusimast küsitlusest.

Uuringu autorid märkisid, et usaldus riigi- ja valitsusasutuste nagu kohalike omavalitsuste, Läti panga ja valitsuse vastu on aegamööda kasvanud, kuid on endiselt märkimisväärselt madalam kui usaldus koolide, kiriku, raadio ja televisiooni vastu.

Küsitluse kohaselt usaldas 79 protsenti vastanuist koole, 61 protsenti kirikut ja 59 protsenti raadiot ja televisiooni.

Kohalikke omavalitsusi usaldas 54 protsenti, Läti relvajõude ja politseid 52 protsenti, ajakirjandust 48 protsenti, Läti Panka 44 protsenti ning presidenti 44 protsenti vastanuist.

Kohtusüsteemi usaldas vaid 38 protsenti vastanuist, ametiühinguid 37 protsenti ja kommertspanku 32 protsenti vastanuist.

Kõige vähem - 10 protsenti - usaldati parteisid. Tervenisti 84 protsenti lätlastest suhtub poliitikutesse umbusklikult. Parlamenti usaldas 14 ja valitsust 18 protsenti vastanuist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles