Mihkelson: loodavasse Vene natsiseadusesse on valatud välja kogu viha

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson. .
Marko Mihkelson. . Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu väliskomisjoni liikme Marko Mihkelsoni sõnul on loodava Vene natsiseaduse pannud kokku inimesed, kes on pikki aastaid kujundanud Venemaa seisukohti Baltimaadega suhtlemises.

«Nad teavad konteksti päris hästi ja sinna on valatud välja kogu see viha,» ütles Mihkelson Reporter.ee'le. «Ka minu hommikune diskussioon BBC raadioeetris ühe Vene riigiduuma saadikuga näitas, et ka sealpool vaadatakse selle seaduseelnõu teksti vähemalt selle esialgusel kujul piisavalt suure koefitsendiga.»

Eelnõus äratab tähelepanu see, et selle mõjuala ei piirdu autorite nägemuses ainult Venemaaga. Ühtlasi lubab eelnõu sanktsioone musta nimekirja sattunud riikide vastu.

«See tegevus viitab kahjuks sellele, et Venemaa ametlikud võimud ei ole väga huvitatud ikkagi suhete normaliseerimisest ja parandamisest oma naabritega,» järeldas Mihkelson.

Mihkelsoni sõnul peaks rahvusvahelised organisatsioonid väga selgelt tähelepanu juhtima sellele, et loodav seadus on vastuolus kehtivate rahvusvahelise õiguse normidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles