Tadžikistan blokeeris taas Facebooki

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki avaleht.
Facebooki avaleht. Foto: SCANPIX

Tadžikistani võimud blokeerisid taas ligipääsu suhtlusvõrgustikule Facebook, mis on toonud kaasa selle Kesk-Aasia riigi elanike laialdase pahameele.

Käsu Facebooki, kuid lisaks ka kohaliku Vabadusraadio veebilehe ja veel kahe portaali blokeerimiseks andis riigi sideteenistuse juht Beg Zuhhurov, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Viimati blokeerisid võimud Facebooki mullu novembris, kui otsust põhjendati riigi presidenti Emomalii Rahmoni ja teisi kõrgeid riigiametnikke laimavate postitustega. Võimude otsust kritiseeris toona näiteks ka Euroopa Liit, mis avaldas muret sõnavabaduse kaitse pärast.  

Vaatlejad näevad internetitsensuuri taga aga tänavu toimuvaid presidendivalimisi. Rahmon, kes varem töötas elektrikuna, on Tadžikistani juhtinud juba alates 1994. aastast. Arvatakse, et tema valitsusaeg tänavuste valimistega veel ei lõpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles