Hollande: pantvangikriis areneb kohutavates tingimustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande.
Francois Hollande. Foto: SCANPIX

Pantvangikriis Alžeerias areneb kohutavates tingimustes, kuid see ei mõjuta Prantsusmaa sõjalist kampaaniat naaberriigis Malis, rõhutas Prantsuse president François Hollande neljapäeval.

Hollande’i avaldus järgnes teadetele, et Alžeeria armee alustas õhujõudude ja maavägedega rünnakut British Petroleumi gaasiväljale, islamistide väitel hukkus selles palju pantvange ja nende röövijaid.

«Alžeeria võimud hoiavad mind olukorraga kursis, kuid mul ei ole piisavalt infot, et hinnangut anda,» ütles Prantsuse liider, lisades, et islamistide rünnak In Amenase gaasikompleksile Alžeeria kaguosas tõestas, et Prantsusmaa astus õige samme, käivitades sõjalise sekkumise Malis.

«See, mis toimub Alžeerias, annab veelgi suurema õigustuse otsusele, mille ma langetasin Prantsusmaa nimel, tulles appi Malile,» ütles Hollande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles