Itaalias vahistati 39 arvatavat mafioosot

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia üks tagaotsitumaid mafioososid, Calabria maffia juht Giuseppe Nirta mullu maikuus pärast vahistamist.
Itaalia üks tagaotsitumaid mafioososid, Calabria maffia juht Giuseppe Nirta mullu maikuus pärast vahistamist. Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia politsei vahistas 39 inimest, keda kahtlustatakse seotuses mõjuka Calabria maffiaga, teatas politsei täna.


Riigi lõunatipus Calabria maakonnas baseeruv 'Ndrangheta on Sitsiilia Cosa Nostra asemel saanud kõige võimsamaks kuritegelikuks organisatsiooniks Itaalias, ütles politsei.

Kahtlusalused vahistati varahommikul kõikjal Itaalias toimunud haarangutes ning neile esitatud süüdistuste seas on mõrvakatse, sidemed maffiaga, süütamine, liigkasuvõtmine, röövimine, relvade ja lõhkeainetega kaubitsemine ning väljapressimine Milano piirkonnas.

'Ndrangheta on viimastel aastatel suurendanud jõudsalt oma mõjuvõimu Itaalias ja välismaal. 2007. aastal toimus võistlevate klannide vahel puhkenud tüli tõttu Saksamaal Duisburgis ühe pitsarestorani ees tulevahetus, milles sai surma kuus meest.

Itaalia luureteenistuse sõnul võimaldab majanduslangus maffial tugevdada haaret majanduses, sest nad kasutavad ebaseaduslikul teel saadud raha osaluse ostmiseks hulgikaubanduse-, turismi- ja kinnisvarasektoris.

Eelmisel kuul avaldatud raportis ütlesid luureametnikud, et ettevõtteid, mille laenutaotlused on pankades tagasi lükatud, ähvardab suurem väljapressimise ja katusepakkumise oht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles