Biden vannutati teiseks ametiajaks asepresidendiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Bideni ametisse vannutamine.
Joe Bideni ametisse vannutamine. Foto: SCANPIX

USA asepresident Joe Biden vannutati täna teiseks ametiajaks ametisse.

Biden andis ametivande päeval, mil algab ametlikult Ühendriikide senise riigipea Barack Obama teine ametiaeg. Sellele järgnevad Obama ametissevannutamine Kapitooliumi jalamil ning üleriigilised pidustused.

Asepresident asetas ametivannet andes oma käe päevinäinud piiblile, mida hoidis tema abikaasa, ning lubas toetada ja kaitsta Ühendriikide põhiseadust kõikide siseriiklike ja välisvaenlaste vastu.

Kohaliku aja järgi täna hommikul toimunud tagasihoidliku tseremoonia viis läbi riigi ülemkohtu kohtunik Sonya Sotomayor ning kohal viibis Bideni perekond.

President annab ametivande kohaliku aja järgi samuti täna tagasihoidlikul tseremoonial Valges Majas. Riigipea teine ametiaeg algab ametlikult 20. jaanuari keskpäeval.

Homme kordab ta aga ametivannet ja esineb inauguratsioonikõnega USA Kapitooliumi jalamil sadade tuhandete inimeste ees. Sellele järgneb traditsiooniline teekond mööda Pennsylvania avenüüd Valgesse Majja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles